Overslaan en naar de inhoud gaan

AFGELAST! - Felix Vermeirsch & Stephanie Proot - Duo cello & piano (nieuwe datum)

Felix Vermeirsch (21) startte op achtjarige leeftijd met cello. Sinds 2013 studeert hij bij Istvan Vardai, eerst in de befaamde Kronberg Academy, later aan de Musikhochschule in Mannheim. In 2019 begon hij aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen.

Felix werd geselecteerd voor prestigieuze internationale festivals en speelt als solist voor het grote repertoire met tal van professionele orkesten. Hij won in België verschillende wedstrijden, waaronder het Grand Concours de mUsique Breughel in Brussel. Felix werd halve finalist van de Brahms cellowedstrijd in Oostenrijk. Zijn concerten bracten hem al tot in Moskou.

Stephanie Proot begon met pianospelen toen ze zes was. Ze studeerde bij Levente Kende aan het Conservatorium van Antwerpen, bij Ramzi Yassa in Parijs en bij El Bacha aan de Kapel Elisabeth in Brussel. Naast haar wedstrijdparcours is ronduit indrukwekkend met verschillende eerste prijzen op internationale pianowedstrijden werd ze in 2013 halve finaliste op de Koningin Elisabethwedstrijd en was publiekslieveling.

Stephanie werkte reeds samen met grote dirigenten als Ivo Venkov, Mladen Tarbuk en Augustin Dumay. Sinds 2013 speelt ze meer in kamermuziekverband. Stephanie richtte het Ensembl'Arenski op en nam cd's op met werk van Beethoven, Liszt en Schubert.

Dit flamboyante duo gaj in mei 2019 hun eerste concert in Nieuwpoort. In 2020 spelen ze ook in cultuurtempel BOZAR in Brussel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

City
Valkestraat 18
8620 Nieuwpoort

Toon in google maps

Wanneer

tot

Prijs

13,0

Organisatie

Contact

cultuur@nieuwpoort.be
Telefoon : 058795000

Links

AFGELAST! - Felix Vermeirsch & Stephanie Proot - Duo cello & piano (nieuwe datum)