Overslaan en naar de inhoud gaan

Altijd ergens oorlog

November 2016: De graphic novel Altijd Ergens Oorlog van tekenaar Jimmy Hostens en scenarist Rino Feys en gebaseerd op waargebeurde feiten, wordt voorgesteld. Jimmy wordt door striprecensent Peter Moerenhout tot ontdekking van het jaar gebombardeerd. De tweedelige cyclus wordt oktober 2018 afgerond waarmee het duo in de eindejaarslijstjes van De Standaard belandt. Ondertussen schreef Rino ook een boek, Kruimels, Op zoek naar een toekomst, dat zich afspeelt achter de schermen van de kringloopwinkel maar ook over de belevenissen van de anderstalige medewerkers, die hier, op de vlucht voor oorlog en geweld, zijn terechtgekomen.

Januari 2019: Bart Ostyn heeft de drie boeken gelezen en ziet een link tussen de verhalen. Altijd Ergens Oorlog blijkt een gemene deler en Hij brengt Rino - die in zijn band Turf een trio vormt met drummer Steven en gitarist Wim - in contact met Steve en Gwen van Bluelink. Beide bands bedienen zich van het West-Vlaams. Zo ontstaat een muzikale voorstelling met dansers en twee bands op het podium. Het eerste deel draait om de persoonlijke strijd die iedereen elke dag levert, in het tweede deel staat de striproman centraal. Tekenaar Jimmy Hostens levert de projecties.

Bluelink
Twee vrienden - singer/songwriter Gwen Temperman met zijn door merg en been snijdende songs, en Glenn Dumortier, die de lokale rap en hiphopscene jarenlang onveilig maakte, haalden bassist Nicolas Dehuysser, gitarist Steve Weemaels en drummer Tars Valcke over om zich aan te sluiten bij Bluelink. Op hun website omschrijven ze hun muziek als: ‘Een vleugje melancholie, een toets weemoed, dreiging en ongeremde hartstocht…’

TuRf
Gitarist Wim Wallays en drummer Steven Duyck puberden met Barkmarket en Sonic Youth, en bestormden in aanloop naar Turf met dertien groepen en een ongeluk diverse podia. In 2014 hernieuwden ze hun samenwerking met wekelijkse porties teringherrie in het repetitiekot. Twee jaar later kwam dichter Rino Feys het duo versterken.
Turf staat voor ongepolijste en minimalistische overdaad, luid en tegendraads.

The Cherry Dots
Dansers Ronja Callaerts en Bram Smans delen een liefde voor muziek uit vervlogen tijden die ze met hun dansperformances terug helemaal tot leven brengen, een mengeling van Lindy Hop, Authentic Jazz en Charleston.

Christophe Benoit
Christophe is zowel brouwer van Brouwerij Benoit, als acteur binnen de voorstelling. Voor deze gelegenheid lanceert hij een blond en een bruin biertje, vernoemd naar de hoofdfiguren uit Altijd Ergens Oorlog, waarvan het etiket ontworpen werd door Jimmy Hostens.

Het belooft op zijn minst een bijzondere voorstelling te worden!

Deze voorstelling is een organisatie van de betrokken artiesten ism GC Forum.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

GC Forum
Speiestraat 16
8940 Wervik

Toon in google maps

Wanneer

tot

Reservaties

www.wervik.be/forum

Prijs

14,0

Organisatie

Contact

Telefoon : 056 95 24 60
Altijd ergens oorlog