Overslaan en naar de inhoud gaan

André Brasseur

De comeback van André Brasseur is een van de mooiste muziekverhalen van de jongste jaren. De koning van het Hammondorgel keert na 40 jaar in de vergetelheid terug met een jonge en straffe begeleidingsgroep.

André Brasseur is een absolute topper. De hammondvirtuoos heeft een wereldhit op zijn naam staan. Hij is de chouchou van James Brown en Claude François. En hij speelt mee op de grootste successen van Vaya Con Dios. Toch is hij een cultheld gebleven. Deels door zijn eigen toedoen. Brasseur investeerde het geld van zijn million seller Early Bird (1965) in twee danstenten. Die draaiden zo goed en eisten zoveel aandacht op dat ze zijn carrière in sluimerstand zetten.
Zijn straffe instrumentale nummers trekken in zijn plaats Europa rond. Brasseur wordt de koning van de begintunes en de keizer van de dansvloer. Halfweg de jaren 80 ziet hij zijn vergissing in en keert hij voltijds terug naar de muziek. Een grote carrière zit er op dat moment helaas niet meer in.
Het oeuvre van Brasseur heeft na een halve eeuw nauwelijks aan kracht ingeboet. Dat was ook de reden waarom Jan Delvaux en Jimmy Dewit, bekend van Belpop Bonanza, hem in het voorjaar van 2015 benaderden met de vraag of hij al die classics nog eens zou willen spelen met een straffe begeleidingsgroep. In maart 2016 wordt de nieuwe Brasseur voorgesteld tijdens Leuven Jazz. Aan zijn zijde: Dirk Jans (drums), Ben Van Camp (gitaar) en Ben Brunin (bas), Jo Hermans (trompet) en Wietse Meys (sax). Jans is de drummer van De Mens, de Bennen zaten ook bij Isolde et Les Bens en de blazers hoor je overal waar kwaliteit wordt verwacht.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

GC Forum
Speiestraat 16
8940 Wervik

Toon in google maps

Wanneer

zaterdag 19 januari 2019 van 20:00 tot 22:00

Prijs

22,0

Organisatie

Contact

Telefoon : 056952460

Links

André Brasseur