Overslaan en naar de inhoud gaan

Avondfilm: Half Nelson i.s.m. Lokaal Drugoverleg

Dan Dunne, een docent, inspireert zijn leerlingen dan wel in het klaslokaal, daarbuiten is hij meer bezig met zijn zware crackverslaving en een op voorhand dubieuze vriendschap met een dertienjarige leerlinge. Dat zou voer voor makkelijk melodrama kunnen zijn, maar Half Nelson is juist een rustige, contemplatieve film.

Dan Dunne (Gosling) staat als leraar voor een klas dertienjarigen met wie hij een goede band heeft. Hij is fanatiek in zijn vak en wil zijn kennis graag overbrengen op zijn leerlingen, liefst op manieren die verder reiken dan het aangeboden lespakket. In zijn privéleven heeft hij het minder goed voor elkaar. Hij is alleen sinds zijn ex-vriendin Rachel (Tina Holmes) hem verliet, woont in een povere woning en besteedt zijn geld voornamelijk aan crack.

Drey is één van Dunnes leerlingen. Het meisje leeft alleen met haar moeder, die bijna nooit thuis is vanwege haar werk, waarmee ze in haar eentje de kost verdient. Dreys oudere broer Mike zit in de gevangenis. Hij is opgepakt terwijl hij drugs bezorgde voor Frank, over wie hij met geen woord gesproken heeft met de politie. Drey gaat regelmatig om met Frank en haar moeder Karen maakt zich, terecht, zorgen dat hij haar op het verkeerde pad wil brengen.

Na een basketballes die Dunne zijn leerlingen heeft gegeven, wacht hij buiten de kleedkamer tot deze helemaal leeg is. Wanneer hij ervan overtuigd is dat iedereen weg is, gaat hij naar binnen om daar in het geheim een dosis crack te gebruiken. Drey keert niettemin terug en betrapt hem, per ongeluk. Vanaf dat moment raken de twee steeds beter bevriend. Maar terwijl Dunne probeert Drey uit het drugsmilieu te houden, wordt zijn eigen verslaving steeds zwaarder.

Waar

CC De Beuk
Torhoutstraat 9
8610 Kortemark

Toon in google maps

Wanneer

vrijdag 15 maart 2019 van 20:30 tot 22:30

Prijs

4,0

Organisatie

Cultuurdienst Kortemark

Contact

reservaties@kortemark.be
Telefoon : 051 56 61 08
Avondfilm: Half Nelson i.s.m. Lokaal Drugoverleg