Overslaan en naar de inhoud gaan

BAKVISSEN AAN ZEE | Workshop brood bakken + garnalen kruien

Het Bakkerijmuseum trekt er op uit! Dit najaar organiseren we een wel héél bijzondere dag, op een prachtige locatie... Het Duinenhuis: midden in de ongerepte natuur. Duinenhuis Koksijde, Bakkerijmuseum Veurne en garnaalkruiersclub De Spanjaardbank slaan de handen in elkaar en presenteren 'Bakvissen aan zee'. Tijdens deze intensieve dag bereid je je eigen middagmaal: van meel tot brood, van zee tot bord!

Onder leiding van onze huisbakker bak je eerst je eigen broodjes, met lokaal meel van de Zuid-Abdijmolen in Koksijde. Van grondstoffen tot het mengen, kneden en opbollen: alle stappen komen aan bod. Terwijl de broodjes rijzen en worden afgebakken in de mobiele houtoven, bereid je je voor op het kruien van de garnalen. Je trekt de zee in met enkele doorwinterde kruiers en leert alle tips en tricks. Na een uur intensief kruien is het moment aangebroken om de vangst te koken en te pellen. Het ultieme hoogtepunt van de dag is dan het middagmaal: de broodjes, met versgekookte garnaaltjes en groentebuffet zullen na de arbeid zeker smaken!

Praktisch
Wanneer: zaterdag 13 oktober 2018 van 8u30 (laagtij!) -14u
Waar: Natuureducatief centrum Duinenhuis Koksijde, Bettystraat 7, 8670 Koksijde
Wie: Iedereen vanaf 12 jaar. Jongere kinderen zijn welkom om een handje toe te steken bij (groot)ouders, broer, zus, …
Prijs: +12 jaar: €22/deelnemer (2x workshop, lunch en drankje inbegrepen). Mee-eters: €6/broodje (vermelden bij inschrijving)
Inschrijven: via het Duinenhuis: 058 52 48 17 of duinenhuis@koksijde.be

Meer informatie: www.bakkerijmuseum.be / info@bakkerijmuseum.be / T: 058 31 38 97 OF www.koksijde.be/duinenhuis / duinenhuis@koksijde.be / T: 058 52 48 17

Organisatie: Duinenhuis Koksijde, Bakkerijmuseum Veurne en garnaalkruiersclub De Spanjaardbank

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

Wanneer

tot

Leeftijd

+ 12

Reservaties

duinenhuis@koksijde.be
Bel naar 058 52 48 17

Prijs

22,0

Organisatie

Links

BAKVISSEN AAN ZEE | Workshop brood bakken + garnalen kruien
12+