Overslaan en naar de inhoud gaan

Bel Ayre - ‘A Canzone ‘e Partenope

Zwevend tussen klassiek, jazz en levenslied in

Er bestaan meer dan 25 000 authentieke Napolitaanse liederen, waarvan ‘O sole mio’ en ‘Funiculi funicula’ veruit de bekendste zijn. Bel Ayre (ensemble rond sopraan Lieselot De Wilde en jazzgitarist Peter Verhelst) laat je echter graag een aantal andere pareltjes horen. Onbekend voor het publiek hier, maar in Napels zingt iedereen ze, van straatzanger tot operaster. Ze zingen mee uit volle borst of het nu gaat om zoete melodieën, rauwe protestsongs, authentieke traditionele muziek of kunstliederen. Laat je meevoeren op de warme klanken van een gitaar, een stem, een klarinet en een cello in het prachtige decor van de St.-Pieterskerk.

‘A Canzone ‘e Partenope’ verwijst naar de sirene Partenope die er niet in slaagde om Odysseus te verleiden met haar betoverende gezangen. Uit pure onmacht en woede stortte zij zich in zee en verdronk. Daar waar haar lichaam aanspoelde ontstond Napels. Een prachtige mythe voor een stad met zo’n rijke liedtraditie.

van en met: Lieselot De Wilde (sopraan), Peter Verhelst (gitaar, arrangementen & composities), Jean-Philippe Poncin (klarinet) Lode Vercampt (cello)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

Sint-Pieterskerk
Kerkstraat
8670 Koksijde

Toon in google maps

Wanneer

tot

Reservaties

www.casinokoksijde.be

Prijs

16,0

Organisatie

Contact

Telefoon : 058 53 29 99
Bel Ayre - ‘A Canzone ‘e Partenope