Overslaan en naar de inhoud gaan

Bert Verbeke, Jef Hoogmartens & Debbie Crommelinck - Naamloze Gebeurtenis

In dit pijnlijk grappig en absurd sprookje over een driehoeksrelatie, discodansen, koeknuffelen en een harpoen gaat auteur Mathias Sercu andermaal op zoek naar de tragiek van ons potsierlijke zijn, naar de humor van ons al te ernstig bestaan. ‘Naamloze Gebeurtenis’ vertelt het ogenschijnlijk van de pot gerukte verhaal van Beer, Prinses en Travolta die zes jaar na een mislukte moordpoging weer op elkaar aangewezen zijn en het vooral niet over vroeger willen hebben. Dat heeft nog nooit iemand vooruit geholpen. We leven tenslotte nu en niet toen.


“Beer was gene gemakkelijke vroeger, hij durfde nogal eens lelijk doen, vooral als hij gedronken had. Meer dan éne keer eindigde dat niet sjiek, en dan zeg ik het nog proper. Op een dag waren we dat beu, Prinses en ik. Het moest gedaan zijn. ... We hebben hem geschoten. Nu zult ge zeggen, ge doet dat niet, en ik ga dat ook niet tegenspreken, ge doet dat niet. Ge schiet geen maten. Moest ik het kunnen terugdraaien, ik zou het ook niet meer doen. Maar aan de andere kant, ... Hij is toch veel verkalmd. Hij is een andere mens nu en niet omzeggens slechte.” (Travolta)

Spel: Debbie Crommelinck, Bert Verbeke, Jef Hoogmartens
Regie en tekst: Mathias Sercu
Licht en geluid: Benjamin Provoost
Productieleiding: Jelke Crommelinck
Kostuumadvies: Marta Stoffels
Foto: Selina De Maeyer
Decor: Lucien De Waele
Vormgeving: Karel Verhoeven
Met dank aan NTGent, Steve Piens, Marnix Van Hamme, Dirk De Corte, Dirk Crommelinck, Frans Hendrickx, Stad Gent, Theater De Waanzin VZW, CforU VZW

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

City
Valkestraat 18
8620 Nieuwpoort

Toon in google maps

Wanneer

vrijdag 16 februari 2018 van 20:00 tot 23:59

Prijs

12,0

Organisatie

Bert Verbeke, Jef Hoogmartens & Debbie Crommelinck - Naamloze Gebeurtenis