Overslaan en naar de inhoud gaan

BIRDS THAT CHANGE COLOUR

De centrale as in Birds That Change Colour is singer-songwriter en gitarist Koen Kohlbacher. Met dit project is hij al toe aan zijn derde album. Het debuut 'On Recording The Sun' (2011) was geworteld in de Britse psych folkrock, terwijl de opvolger 'On Recording Birds' (2014) gebaseerd was op field recordings. De Vlaamse pers was unaniem lovend over deze laatste plaat en naast superlatieven werden de volgende namen gedropt als referentie: Crosby, Nash, Stills & Young, Bert Jansch, Nick Drake, ...

In de muziek van dit veelkleurig gevogelte weerklinken echo’s van Syd Barret, The Incredible String Band en Midlake, maar ook melodische harmonieën van The Beatles. Birds That Change Colour zoekt het spanningsveld op tussen traditie en experiment en vult dat aan met een gezonde dosis humor. Dat leidt tot een typisch Brits geluid: minutieus geweven, dromerige motiefjes, maar steeds met de song als leidraad.

Derde plaat is dus Nova Albion. De titel verwijst naar de mytische aanlegplaats van de Engelse kolonisten aan de Amerikaanse Westkust. De plaat is dan ook een mix van Britse ( Michael Chapman, Steve Marriott, Kevin Ayers,...) als Amerikaanse ( Grateful Dead, Captain Beefheart, ...) invloeden. Aanstekelijke fuzzy riffs gekoppeld aan verrassende harmonie, een samenspel van wonky blues en uplifting countryrock, overgoten met een flinke portie soul en folk. Kortom, muziek zoals we die graag hebben hier in het Muziekcentrum.

Live wordt Kohlbacher bijgestaan door Dave Schroyen (drums), Niels Hendrix (gitaar) en Dimitri Vossen (bas).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

't Folk Muziekcentrum
Dikkebusstraat
8950 Heuvelland

Toon in google maps

Wanneer

zaterdag 19 januari 2019 van 20:30 tot 22:00

Prijs

11,0
BIRDS THAT CHANGE COLOUR