Overslaan en naar de inhoud gaan

Boekvoorstelling 25 jaar Vzw Ouders van Verongelukte Kinderen

In 1993 kwamen een aantal ouders van een in het verkeer verongelukt kind met elkaar in contact. Ze stelden vast dat verkeersonveiligheid totaal niet prioritair was. Nabestaanden van verkeersslachtoffers werden niet au sérieux genomen: hun dood was een 'ongeluk', een onvermijdelijke tol die aan onze mobiliteit werd betaald. Daarom hebben zij zich verenigd in ‘Ouders van Verongelukte Kinderen’, OVK. De vzw probeert er sindsdien voor te zorgen dat verkeersslachtoffers en hun families niet meer in de vergeethoek worden geduwd. Ook dat er een ommekeer komt zowel in het beleid als in het gedrag van de medeburgers.
Structureel werd gewerkt met een lotgenotenbeweging, aan een professionele opvang van nabestaanden en aan meer verkeersveiligheid en sensibilisatie, zoals onder meer met de SAVE-charters van gemeenten. Het boek brengt een eigenzinnig, bezield en kunstzinnig overzicht.
Op de lezing geeft een vertegenwoordiger van de stad Poperinge een stand van zaken van het SAVE-charter voor zachte weggebruikers op het grondgebied.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

Bibliotheek Poperinge
Veurnestraat 71
8970 Poperinge

Toon in google maps

Wanneer

tot

Prijs

2,0

Kansentarief met UiTPAS Westhoek: € 0,4

Organisatie

Contact

bib@poperinge.be
Telefoon : 057 33 29 02
Boekvoorstelling  25 jaar Vzw Ouders van Verongelukte Kinderen