Overslaan en naar de inhoud gaan

Commandobunker Kemmel - Volzet

De Tweede Wereldoorlog is nog maar pas voorbij of er borrelt al een nieuw potentieel conflict op: de Koude Oorlog. De strijd tussen het Westen en Rusland brengt een massale wapenwedloop op gang. Intimidatie is het streefdoel, de atoombom het ultieme wapen. In 1953 wordt er in de flank van de Kemmelberg een ondergrondse bunker gebouwd.
Gids Patrick Boone leidt je rond in deze, toen ultra geheime plek, die bedoeld was als commandopost van een internationaal luchtverdedigingssysteem. Die functie heeft het echter nooit bekleed. Begin jaren zestig besluit het opperbevel van de Belgische Strijdkrachten de bunker in te richten als commandopost in geval van oefening, crisis of conflict.
Na het bezoek aan de bunker bekijk je samen met de gids de tentoonstelling ‘De Berlijnse Muur: symbool van de Koude Oorlog’. Ongeveer 30 jaar geleden viel - geheel onverwacht - de Berlijnse Muur op een vreedzame manier. De tentoonstelling met uniek Oost- en West-Duits beeldmateriaal schetst de geschiedenis van de Muur: zijn context, bouw en ondergang en het alledaagse leven aan beide kanten.

In samenwerking met CO7

Begeleiders: Patrick Boone

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

Commandobunker
Lettingstraat 64
8956 Kemmel

Toon in google maps

Wanneer

tot

Leeftijd

+ 18

Reservaties

avansa-ow.be/r/9370
info@avansa-ow.be
Bel naar 059/50.39.52

Prijs

7,0

Kansentarief met UiTPAS Westhoek: € 1,4

Organisatie

Contact

info@avansa-ow.be
Telefoon : 059/50.39.52

Links

Commandobunker Kemmel - Volzet
18+

UiTPAS voordelen

Voordelen bij Avansa Oostende-Westhoek