Overslaan en naar de inhoud gaan

Feest in de Abdij

Welkom op Feest in de Abdij op 11 augustus tussen 15 uur en 23 uur! Tijdens dit festival word je ondergedompeld in een feestelijke middeleeuwse sfeer. In de namiddag is er heel wat te beleven voor families. ‘s Avonds kan je genieten van live muziek en een vuurshow!

*Familieprogramma 15u-19u

- Boomklimmen: in de middeleeuwen moest je al eens in een boom klimmen! Kinderen kunnen onder begeleiding van professionele boomverzorgers een hoge boom beklimmen.

- Karafan: de mooiste caravan van ons landje? Volledig ingericht in middeleeuwse sferen! Kom het zelf zien! Met animatie van een Koksijdse ridder en zijn jonkvrouw.

- Nomad theater: dit duo brengt het stuk ‘De ridder zonder hart’, een middeleeuws toneelstuk waar ook poppen aan het dansen gaan.

- De zwaardridders van Sint-Joris: dit middeleeuws collectief brengt drie keer een vijfkamp zwaardvechten in loodzware harnassen. Benieuwd wie gaat lopen met de eer? Ze nemen de geschiedenis van de abdij mee in hun verhaal.

- Sandbox & Fra Pie: Sandrina en Piet toveren de kindersnoetjes om in middeleeuwse kunstwerkjes!

- Het geheime genootschap presenteert het Page parkoers: in de middeleeuwen kon je niet zomaar ridder worden, je kreeg een opleiding. Aan de hand van leuke doe-opdrachten worden de kinderen échte ridders. Klaar om een prinses te redden?

*Muziekoptredens 19u-22u + vuurshow 22u

- Sunfire: Folk meets ‘the Old West’. Rauwe vocals, gitaren, viool, banjo, energieke ritmes en melodieën geïnspireerd door good ol’ American Folk, Country en Blues. Dit is precies wat je kunt verwachten van Sunfire. Dit muzikale gezelschap uit de lage Landen heeft een ijzersterke reputatie, en heeft al op vele bekende Folk festivals gespeeld. Sunfire reist voor het eerst af naar België voor een optreden, en Feest in de Abdij heeft de primeur.

- Gwendolyn Snowdon: Samen met haar band neemt deze nachtegaal met Engelse, Ierse en Nederlandse roots je mee op een muzikale reis door West-Europa met ballades en instrumenten uit vervlogen tijden.

- Circus Paljasso: met vuuract ‘De Schoverik’ zorgt een kompaan van Circus Paljasso voor warme en spectaculaire afsluiter in middeleeuwse stijl.

*Prijzen:
- Dagticket (15.00 – 23.00 uur): Volwassene (18+): 15 euro. 6-18 j.: 10 euro.
- Avondticket (19.00 – 23.00 uur): Volwassene (18+): 7 euro. 6-18 j.: 5 euro.
Voor heel de dag geldt: t.e.m. 5 jaar of verkleed in middeleeuws thema: gratis.

*Ticketverkoop:
Enkel ticketverkoop de dag zelf, aan de deur. Tussen 13.00 en 21.00 uur in de witte onthaalvilla van het museum – Koninklijke Prinslaan 2.
Alle toeschouwers passeren eerst langs de kassa, ook wie gratis binnen mag.

*Deuren open:
Vanaf 14.00 uur voor mensen die een dagticket kochten. Start programma om 15.00 uur.
Vanaf 18.30 uur voor mensen die een avondticket kochten. Start avondprogramma om 19.00 uur

*Museumgebouw en Virtual Reality ook toegankelijk van 14.00 tot 18.00 uur
Met je festivalticket heb je ook toegang tot het museumgebouw met haar vaste museumopstelling. Een ticket om enkel het museum en de site te bezoeken, kan je op deze uitzonderlijke dag niet kopen. Wens je de Virtual Reality ‘Ten Duinen 1490’ te beleven, dan dien je een VR-ticket extra aan te kopen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

Abdijmuseum Ten Duinen
Koninklijke Prinslaan 2
8670 Koksijde

Toon in google maps

Wanneer

zaterdag 11 augustus 2018 van 15:00 tot 23:00

Organisatie

Links

Feest in de Abdij