Overslaan en naar de inhoud gaan

Film Eighth Grade, een ode aan de onuitputtelijke teen spirit

Ter afsluiting van de Week van de Opvoeding organiseren het Huis van het Kind en de Dienst Cultuur een extra Donderdag Filmdag op 23 mei 2019.

De dertienjarige Kayla (Elsie Fisher) wordt gevolgd in haar laatste schooljaar voor ze naar High School gaat. In haar vlogs, die door niemand bekeken worden, geeft ze vastberaden adviezen over volwassen worden en hoe je dat een beetje zelfverzekerd kunt doen. In het echte leven staat ze echter aan de zijlijn en vindt maar moeilijk aansluiting bij haar leeftijdgenoten, laat staan de jongen op wie ze verliefd is. Kayla wil niets liever dan zichzelf zijn, maar hoe doe je dat? Daar probeert ze achter te komen terwijl ze navigeert langs pijnlijke zwemfeestjes, een vader die er helemaal niks van begrijpt, populaire pestkoppen en ongewenste avances.

De film geeft aan ouders een exclusieve inkijk in het leven van hun tieners. Wat gebeurt er allemaal op dat schermpje? Welke impact hebben sociale media op de interacties in real life? Hoe beïnvloedt het de communicatie en de omgangsvormen? En wat met het zelfbeeld van de tieners? Een thema waar veel gezinnen mee worstelen…

Tickets te koop via www.cultuurnieuwpoort.be of aan de deur.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

City
Valkestraat 18
8620 Nieuwpoort

Toon in google maps

Wanneer

Leeftijd

+ 12

Prijs

4,0

Organisatie

Film Eighth Grade, een ode aan de onuitputtelijke teen spirit
12+