Overslaan en naar de inhoud gaan

Fotozoektocht 'Op zoek met Gilbert'

Gilbert Bossaert was vanaf de jaren vijftig tot de eeuwwisseling de bekendste persfotograaf in groot-Ieper. Zijn levenswerk is goed voor een collectie van ongeveer 200.000 negatieven en meer dan 46.000 krantenartikels. Het stadsarchief zet een deel van deze collectie in de kijker met een nostalgische en gezellige familiespeurtocht op de fiets door Voormezele en Dikkebus.

Via een uitgestippelde fietsroute van 14 km ontdek je hoe het dorpsleven er vroeger uitzag aan de hand van foto’s van Gilbert Bossaert. Onderweg los je 11 vragen op en maak je kennis met weetjes over de geschiedenis en het landschap van deze twee bloeiende Ieperse deelgemeenten.

Fiets je met kinderen? Download vanaf 13 juli 2021 de ErfgoedApp en ga in de app op zoek naar de fietstocht ‘Op zoek met Gilbert’. Via leuke spelletjes op de smartphone leren kinderen (vanaf 6 jaar) spelenderwijs bij over het dagelijkse leven in Dikkebus en Voormezele in de vorige eeuw. Goeie speurders worden op het einde van de tocht beloond met een leuke verrassing.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

Sint-Elooishoeve
Vaartstraat 18
8902 Voormezele (Ieper)

Toon in google maps

Wanneer

    Prijs

    gratis

    Links

    Fotozoektocht 'Op zoek met Gilbert'