Overslaan en naar de inhoud gaan

Het Bewaren Waard

Begin 2018 trokken de Ieperse Musea met replica’s van twintig objecten uit de collectie naar de Ieperse gevangenis. Gedetineerden discussieerden tijdens de workshop of deze collectiestukken al dan niet museumwaardig zijn voor hen. Op het eind van de workshop kregen ze de vraag: “Wat is, binnen deze besloten omgeving, jouw waardevolste object?” Het antwoord hierop ontdek je in deze documentaire. Vanaf 18 oktober 2018 in het Yper Museum.

Het Bewaren Waard is een erfgoedproject waarbij de Ieperse collectie aan verschillende, vaak moeilijk te bereiken doelgroepen wordt voorgelegd en besproken. Weggooien die handel? Pronkstuk van het museum? Of misschien brengt het verhaal achter het stuk verandering in het waardeoordeel? Deelnemers gaan op zoek in hun eigen leefwereld naar een object dat zij ‘het bewaren waard’ vinden.

Het Bewaren Waard is een gezamenlijk project van het Yper Museum, het In Flanders Fields Museum en het Merghelynck Museum waarbij museale functies als participatie, erfgoedwaardering en hedendaags collectiebeleid centraal staan.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

Yper Museum
Grote Markt 34
8900 Ieper

Toon in google maps

Prijs

gratis

Contact

Telefoon : 057 239 220

Links

Het Bewaren Waard