Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe kiezen voor duurzaam voedsel?

Een info- en debatavond over korte keten, wereldwinkels en andere alternatieven op het huidige landbouw- en voedselsysteem.

Het huidige landbouw- en voedselsysteem is economisch misschien een succes, maar dit systeem staat onder druk. Landbouwers hebben het moeilijk, zowel in Vlaanderen als in het Zuiden. Het probleem is niet alleen sociaal, maar ook ecologisch. Ook de bewuste consument heeft het niet gemakkelijk. Van onderuit groeiden de voorbije jaren alternatieven zoals “korte keten” en “wereldwinkels”. In de korte keten verwerken en/of verkopen de boeren zelf hun productie. Platformen als voedselteams en buurderijen zijn hierbij een hulp. Wereldwinkels voeren actie voor een eerlijkere (wereld)handel en verkopen zelf op eerlijke handel getoetste producten. Drie deskundigen Tom Ysewijn, (coördinator Oxfam Wereldwinkels), Lies Kestelyn, (docent Vives) en Bruno Vandorpe (docent Vives) gaan in op beide systemen, hun doelstellingen, prijsvorming en de controle op duurzaamheid. Ze delen hun visie op de impact op het globale landbouw- en voedselsysteem. Samen met enkele lokale sleutelfiguren krijg je daarna de kans om met het panel in discussie te gaan.

In samenwerking met Bibliotheek Ieper, Oxfam Wereldwinkel Ieper

Waar

Bibliotheek Ieper
Weverijstraat 9
8900 Ieper

Toon in google maps

Wanneer

tot

Reservaties

Inschrijven
oostende@vormingplus.be
Bel naar 059/50.39.52

Prijs

5,0

Kansentarief met UiTPAS Westhoek: € 1,0

Organisatie

UiTPAS voordelen

Voordelen bij Vormingplus regio Oostende Westhoek