Overslaan en naar de inhoud gaan

In Flanders Fields Museum

Het In Flanders Fields museum is meer dan een museum. Het is een meeslepende belevenis, een interactief museum dat je meeneemt naar Ieper en de Westhoek, naar een van de donkerste periodes uit de menselijke geschiedenis: '14-'18, de Groote Oorlog, "the war to end all wars". Het is een streekgebonden én universeel museum met persoonlijke getuigenissen van gewone mannen en vrouwen.

PERMANENTE TENTOONSTELLING
De permanente tentoonstelling belicht de aanloop tot de Eerste Wereldoorlog, de verwoesting van de oorlogsjaren en de naoorlogse periode.
In het museum zijn het vooral de verhalen van de kleine man' die de bezoeker aangrijpen. Stemmen en gezichten van échte mensen maken de oorlog tastbaar en persoonlijk. Mannen, vrouwen en kinderen, burgers en soldaten, schrijvers en kunstenaars... Zij confronteren ons met hun oorlog, hun verleden.
Geluidseffecten en audiovisuele evocaties van No Mans Land en een veldhospitaal overweldigen onze zintuigen en emoties. Meer dan vijfhonderd originele objecten, authentieke wapens en verhelderende maquettes maken de oorlog pijnlijk tastbaar. Interactieve kiosken met aanraakschermen laten toe om bepaalde thema's uit te diepen. De historische en objectenkiosken bieden interessante randinformatie bij specifieke gebeurtenissen en voorwerpen. Een absolute aanrader zijn de personenkiosken waarop elke bezoeker het wel en wee van een uniek personage kan volgen.

LAKENHALLE IEPER
Het museum werd ondergebracht in de eerste verdieping van de lakenhalle. De Lakenhalle deed vroeger dienst als overdekte verkoop- en opslagplaats van laken aan de (nu overwelfde) waterweg, de Ieperlee. De bouw van de hallen was afgerond in 1304.
In dit bouwwerk onderging het laken zijn laatste officiële controle, waarna de lakenhandelaars het er eindelijk konden stapelen en verkopen.
Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het gebouw volledig vernield, op een stuk toren en een paar muren na.
Boven de Donkerpoort', onder het wapenschild, prijkt het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Thuyne, patrones van de stad.

Openingsuren
01/04 > 15/11: Ma - zo: 10:00 - 18:00
16/11 > 31/03: Di - zo: 10:00 - 17:00
Twee weken gesloten in januari aansluitend op de kerstvakantie

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

In Flanders Fields Museum
Lakenhallen, Grote Markt 34
8900 Ieper

Toon in google maps

Wanneer

  • Maandag - zondag van10:00tot17:00

Prijs

10,0

Kansentarief met UiTPAS Westhoek: € 2,0

Organisatie

Contact

flandersfields@ieper.be
Telefoon : +32 57 239220

Links

In Flanders Fields Museum