Overslaan en naar de inhoud gaan

Lakosta

Lakosta, het jaarlijkse loop-, wandel- en fietsevenement van de gemeenten Staden, Kortemark en Langemark-Poelkapelle, gaat dit jaar door in een corona-jasje. Van 2 tot 18 april kan je lopen, wandelen en fietsen in deze regio, wanneer jij dat wil, langs tal van bepijlde routes. We hebben voor elk wat wils. Meer nog, er zijn tal van kleine wedstrijden aan deze editie verbonden. Deel je tocht(en) op sociale media met deze hashtags #lakosta_2021, #8920 en #sportersbelevenmeer, en maak kans op een gegeerd LaKoSta-collectors item!

Lopen
De halve marathon start en eindigt aan het sportcentrum in de Boezingestraat in Langemark. Tijdens de bepijlde tocht laten we je de mooiste hoekjes van de streek zien. Competitiebeesten die over een Strava-account (gratis aan te maken) beschikken kunnen zich onderling meten met nieuw aangemaakte stravasegmenten. Je komt de start- en stoppunten tegen via borden op de route. Neem je deel aan de halve marathon? Vul dan zeker het deelnemingsformulier in dat beschikbaar is op de website.

In de deelgemeenten van Langemark-Poelkapelle starten kleinere looproutes van 8,5 – 10,5 – 12,5 en 15km. De routes starten telkens aan de kerk (en zijn voorzien van offroad trajecten).

Wandelen
Er is ruime keuze van afstanden met verschillende routes over de drie gemeenten. Bovendien zijn de routes aan elkaar verbonden zodat je meerdere routes makkelijk met elkaar kan combineren. Alle routes vind je vanaf 2 april op de website www.lakosta.be. Inschrijven is niet nodig. Voor de wandelroutes zijn er geen startplaatsen voorzien. Je pikt telkens in op de route.

Fietsen
Naast de traditionele fietsroutes van 70 en 100km bieden we dit jaar ook twee mountainbiketochten aan van 45 en 63km waarbij je leuke nieuwe wegen ontdekt in onze streek. De fietsroutes starten en eindigen op de markt in Langemark.

Gezinnen kunnen met Jaek en Nink op roverstocht. De route is in totaal 28 km lang en is bewegwijzerd met 6-hoekige bordjes met de figuurtjes van Jaek en Nink. De route heeft twee startpunten: aan de dienst voor Toerisme in Houthulst en aan het Guynemerpaviljoen in Poelkapelle.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

Sportcentrum Langemark-Poelkapelle
Boezingestraat 51A
8920 Langemark

Toon in google maps

Wanneer

tot

Prijs

gratis

Organisatie

Links

Lakosta