Overslaan en naar de inhoud gaan

LUX BEATA - The Musical Orchard

Een muzikale boomgaard op de grens van Armenië en Zuid-Italië

In deze exotische boomgaard weerklinken oeroude Armeense liederen en harmonieën van de Napolitaanse barok. De vruchten dragende abrikozenboom zou een van de beelden kunnen zijn die symbool staat voor de geest van Armenië. De Italiaanse muziek uit de 17e eeuw is dan weer doorspekt met verwijzingen naar tuinen en vruchten. Waar de Armeense muziek zoet in het oor klinkt, met een vleugje verbittering stammend uit een rijk, maar turbulent en soms gruwelijk verleden, is de Zuid-Italiaanse muziek uit het begin van de barokperiode een samenspel van vreemde en zinnelijke klanken.

Maar liefst vier viola da gamba’s zullen de toccata’s, passacaglia’s en variaties van o.a. Giovanni de Macque, Giovanni Felice Sances en Bernardo Storace én traditionele Armeense liederen vertolken voor de laatste Klassiek op Zondag van dit seizoen.

TALENT TELT, presented by Concertgebouw Brugge
Lux Beata ensemble Fredrik Hildebrand (viola da gamba & leiding), Asami Orihara (viola da gamba), Rebecca Lefèvre (viola da gamba), Anne Bernard (viola da gamba)www.luxbeata.com

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

Kunstencentrum Ten Bogaerde
Ten Bogaerdelaan 10
8670 Koksijde

Toon in google maps

Wanneer

zondag 13 mei 2018 van 11:00 tot 11:00

Prijs

12,0

Organisatie

LUX BEATA  - The Musical Orchard