Overslaan en naar de inhoud gaan

Opening Boterclubtocht Diksmuide

De Boterclubtocht in Diksmuide:
Een boterpot vol spelplezier vanaf 22 september 2019

Diksmuide is sinds oudsher gekend als de Boterstad. De Boter- en Kaasfeesten op Pinkstermaandag, de Boterlandroute en de Boterhalle herinneren ons nog aan de zuivelproductie en - handel die de stad veel eeuwen een rijkdom verschafte. Op diverse hoeves wordt nog boter vervaardigd en op enkele plaatsen is er een kaasproductie van belang. De Diksmuidse Boterkoeken © en de Dixmuda-boter © dragen ook als merk bij tot het behoud van de naambekendheid van Diksmuide en haar traditie als boterstad.
De Stad Diksmuide wenst deze renommee weer op te vijzelen met een permanent wandelparcours, met info over zuivel, maar vooral vol beleving voor families en schoolgroepen.

Vanaf zondag (Landbouwdag) 22 september 2019 om 12 uur kunnen Diksmuidelingen en onze toeristische gasten de boterclubtocht aanvangen. In een rugzakje vinden de deelnemers een routekaart en spelletjesboekje. Wie de 10 boter-opdrachtjes onderweg goed uitvoert, wordt eeuwig lid van de Boterclub.
Het parcours betrekt zowel de stad (boterhandel) en het platteland (zuivelproductie).
Het traject loopt vanop de Grote Markt via de Vismarkt, Grote Dijk, een kort stukje Oostendestraat, Galileistraat, de heraangelegde Galileiwegel naar de ‘hoeve Gamme’ aan de Beerstblotestraat. Langs deze IJzeroever komen we terug naar centrum Diksmuide en via de GB Jacquesstraat naar de Grote Markt. De afstand bedraagt exact 4 km.

De Groote Goesting
Dit aanbod past ook perfect in het Westhoek-verhaal waarin de product- of verhaallijn ‘De Groote Goesting’ een belangrijke rol speelt. De Westhoek houdt ook van familiebezoekjes en activiteiten voor kinderen. Onze KD’s Jaek en Nink tonen je de weg. Toerisme en landbouw gaan hier hand in hand. De Boterclubtocht geniet dan ook van een subsidie uit het Leaderfonds.

Praktisch
Deelnemers halen het deelnemersrugzakje tussen 12 en 17 uur op bij Toerisme Diksmuide.
Kostprijs is 5 euro.
Je krijgt hiervoor een leuk doe-boekje, een mooie routekaart, spelmateriaal, een tof aandenken, een ‘boterzachte versterking’ en een ‘boterpot’ vol spelplezier.
Meer verklappen we niet, laat je gerust verrassen.
Op de openingsdag krijgen de deelnemers ook nog een zuivelfris drankje en een extra boterzoete versnapering onderweg.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

Toerisme Diksmuide
Grote Markt 6
8600 Diksmuide

Toon in google maps

Wanneer

tot

Reservaties

toerisme@diksmuide.be

Prijs

5,0

Kansentarief met UiTPAS Westhoek: € 1,0

Organisatie

Contact

Telefoon : 051 79 30 50
Opening Boterclubtocht Diksmuide