Overslaan en naar de inhoud gaan

Pelgrimstocht Gilbert Talbot

Vergezel Simon Louagie, Talbot House Manager, in de voetsporen van de jonge Britse Luitenant Gilbert Talbot. Als zoon van de bisschop van Winchester geniet hij van een unieke opvoeding op de beste scholen. Toen hij echter op wereldreis is, barst de Eerste Wereldoorlog los. Meteen neemt Gilbert de boot naar huis en neemt dienst in de befaamde Rifle Brigade. Enkele maanden later krijgt hij zijn vuurdoop. Toen de gevechten aan het Hooge in alle hevigheid losbarsten in de zomer van 1915, worden ook Gilbert mannen in de tegenaanval gegooid. Door de ogen van zijn ordonnans volgen we minutieus de slag van minuut tot minuut. Gilbert zou het niet overleven...
Zijn broer Neville, aalmoezenier en latere bezieler van het Talbot House, gaat hoogstpersoonlijk het lichaam halen uit het Niemandsland. Vandaag rust Gilbert op Sanctuary Wood, een begraafplaats mede aangelegd door zijn broer Neville. Om de herinnering aan hem en de Gouden Generatie levendig te houden, werd het Talbot House naam hem vernoemd.

Ook dit jaar gaan we Gilbert herdenken, nu 106 jaar na zijn dood. Vergezel ons op een heuse slagveld tocht tussen de velden van het Hooge en kom tal van anecdotes te weten over Gilbert en enkele van zijn dichtste vrienden. Net zoals de duizenden TocH-pelgrims, herdenken we de Talbotousians aan het graf van Gilbert.
Nadien genieten we van nog een glas in het Hooge Crater Museum Cafe.

Graag vooraf reserveren op info@talbothouse.be . Afspraak aan het Hooge Crater Museum om 9u30. Eén consumptie in het Hooge Crater Thema café is inbegrepen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

Hooge Crater Museum
Meenseweg 467
8902 Zillebeke (Ieper)

Toon in google maps

Wanneer

tot

Reservaties

info@talbothouse.be

Prijs

5,0

Links

Pelgrimstocht Gilbert Talbot