Overslaan en naar de inhoud gaan

REFUGEES FOR REFUGEES

Promotor van traditionele muziek en dans Muziekpublique, brengt in 2016 een twintigtal virtuoze muzikanten samen, gevlucht uit Syrië, Irak, Afghanistan, Kazachstan, Tibet, … en uiteindelijk beland in België. Muzikanten, gevormd aan de gerenommeerde conservatoria (Damascus, Baghdad, Aleppo) langs de Zijderoute, naast volksmuzikanten laten een andere geluid klinken dat ook gehoord zal worden. Eén voor één beschikken ze over bakken talent. Na de lancering van de CD ’Amerli’ in mei 2016, door het internationale journalistenpanel Van Transglobal World Music Chart verkozen tot beste album van 2016, besluiten tien van de muzikanten het project te laten verder leven in het topensemble: ’Refugees for Refugees’.
Tammam Ramadan, de Syrische neyspeler verrijkt het Afghaanse liefdeslied van Aman Yusufi met juist gedoseerde en energieke solo’s. Tarek Al Sayed (ûd) laat samen met Fakher Madallal (zang) de bijzondere muzikale traditie uit Aleppo weerklinken terwijl Asad Qizilibash (sarod) en Souhad Najem (qanûn) territoriale grenzen laten vervagen door het muzikale meesterschap waarmee ze in dialoog treden. Dolma Renqingi is de vocale getuige van de verbazingwekkende zangtraditie die leeft in het Tibetaanse hooggebergte. Ze wordt begeleid door de onfeilbare Kelsang Hula op dramyen. De ritmesectie wordt verzorgd door de creatieve toets van Simon Leleux (bendir en darbouka).
’Refugees for Refugees’ is in de eerste plaats aan een muzikaal hoogstaande voorstelling, maar ook een kennismaking met talentrijke individuen die voor grote uitdagingen staan en met de muziek die ze met zich meebrachten.
Dit alles onder de artistieke leiding van de Belgische ûd-speler Tristan Driessens.


met
Asad Qizilbash (sarod) (Pakistan-BE)
Dolma Renqingi (zang) (Tibet-BE)
Fakher Madallal (zang, percussie) (Syrië -BE)
Kelsang Hula (dramyen, zang) (Tibet-BE)
Mohammad Aman Yusufi (dambura, zang) (Afghanistan-BE)
Simon Leleux (percussie) (BE)
Souhad Najem (qanûn) (Irak-BE)
Tammam Al Ramadan (ney) (Syrië -BE)
Tareq Alsayed Yahya (ûd) (Syrië -BE)
Tristan Driessens (ûd, artistieke leiding) (BE)

niet-leden: 20 euro | leden, 55+: 18 euro | -18, studenten tot 26 jaar: 15 euro

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

Wanneer

zaterdag 21 april 2018 van 20:15 tot 23:15

Prijs

20,0

Kansentarief met UiTPAS Westhoek: € 4,0

Organisatie

REFUGEES FOR REFUGEES