Overslaan en naar de inhoud gaan

Sint-Niklaaskerk

SINT-NIKLAASKERK
Het kerkgebouw, met de koepelvormige toren die reeds van ver te zien is, werd in 1928 heropgebouwd maar dateert reeds van 1057. De kerk diende oorspronkelijk als abdijkerk voor het klooster van de orde van Sint-Benedictus en werd opgericht door Gravin Adela van Frankrijk. De geelkoperen kroonluchter (met een diameter van 1,94m) en de wandlampen werden ontworpen en geschonken aan de kerk door dhr. Otto Meyer, overlevende van de slag van Mesen en Duits oud-strijder.

CRYPTE
Deze Romaanse crypte uit de 11de eeuw is het enige geklasseerde monument van Mesen. In de crypte bevindt zich een gedenkplaat ter ere van Gravin Adela van Frankrijk. De crypte werd in 1931 in haar oorspronkelijke staat hersteld. Gravin Adela was de dochter van Robert de Vrome (koning van Frankrijk), echtgenote van Boudewijn V (graaf van Vlaanderen) moeder van Mathilda (koningin van Engeland) en dus "stammoeder" van het Britse koningshuis.

VREDESBEIAARD
De vredesbeiaard telt momenteel een 50-tal klokken. De eerste vredesklok (141 kg) werd op 17 mei 1985 gezegend door paus Johannes Paulus II. Op 1 juni 1986 werd de vredesbeiaard ingehuldigd. De beiaard speelt om het kwartier hymnen en volkse muziek uit de naties die betrokken waren in Wereldoorlog I.

Gelieve je eerst aan te melden bij de toeristische dienst: Markt 1, 8957 Mesen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

Sint-Niklaaskerk
Markt zn.
8957 Mesen

Toon in google maps

Wanneer

  • Maandag - vrijdag

Prijs

gratis

Contact

toerisme@mesen.be
Telefoon : +32 57445041

Links