Overslaan en naar de inhoud gaan

Vouwen voor vreden in Koekelare

In het kader van de Vlaamse Vredesweek (21 september – 2 oktober), een initiatief van Pax Christi, en ons engagement binnen Westhoek Vredseshoek, kun je tussen 3 september en 2 oktober zowel in de bibliotheek van Koekelare als het Käthe Kollwitz Museum terecht om te vouwen voor vrede.

Net voor de zomer werd het Platform Westhoek Vredeshoek gelanceerd. Deze groep Westhoekers vindt het na de periode van de eeuwherdenking van WOI de hoogste tijd om samen het pijnlijke verleden van de streek om te zetten in een Vredesbeleid op maat van de streek. Het Provinciebestuur West-Vlaanderen werkt hieraan mee, maar uiteraard hebben ook de Westhoekgemeenten hier een belangrijke rol te spelen. Koekelare heeft zich geëngageerd om hier mee werken van te maken.

Pax Christi Vlaanderen (PCV) organiseert dit jaar voor de 30e keer de Vlaamse Vredesweek, een week waarin de organisatie inzet op een actueel Vredesthema. Voor 2019 koos PCV om de week te koppelen aan de verkiezingen van 26 mei en het feit dat België dit en het komende jaar zetelt in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Met de oproep “Mag het wat meer zijn?” wil de organisatie de nieuwe regering vragen om meer te investeren in Vrede.

Het Platform Westhoek Vredeshoek wil de Westhoek mobiliseren om de oproep van PCV te ondersteunen door mee te werken aan de actie ‘Vouwen voor Vrede’.

Met deze actie wil PCV op het einde van de Vredesweek zo veel als mogelijk kraanvogels (symbool voor een voorspoedige en vredevolle wereld) overhandigen aan de federale overheid. Op deze manier wil De Westhoek, samen met PCV een duidelijke signaal geven aan de federale overheid en de vraag stellen om meer dan voorheen in te zetten op Vrede, ook financieel. Als ons land Vrede echt een kans wil geven, dan moet daar ook een degelijk budget tegenover staan.

Koekelare wil dit initiatief ondersteunen en roept dan ook iedereen op om thuis, samen met vrienden, op school, in verengingsverband, … kraanvogels te plooien. Daarnaast heeft de gemeente ook een plekje geïnstalleerd in de bibliotheek in De Brouwerij en de ingang van het Käthe Kollwitz Museum, waar kraanvogels gevouwen kunnen worden en waar kraanvogels kunnen worden binnengebracht.

Zo wil Koekelare samen met Westhoek Vredeshoek en PCV dit krachtige signaal aan de overheid ondersteunen.
Praktisch

Kraanvogels kunnen binnengebracht worden in de bibliotheek of het onthaal van de dienst toerisme & cultuur in De Brouwerij. Dit is tevens de plek waar materiaal voorhanden is om ter plekke te vouwen. Dit kan vanaf 3 september tot uiterlijk 2 oktober.

Meer informatie over deze actie bij de dienst toerisme & cultuur op 051 61 04 94 of cultuurentoerisme@koekelare.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

CC De Brouwerij
Sint-Maartensplein 15b
8680 Koekelare

Toon in google maps

Wanneer

  Leeftijd

  + 12

  Prijs

  gratis

  Organisatie

  Contact

  cultuurentoerisme@koekelare.be
  Telefoon : 051 61 04 94

  Links

  Vouwen voor vreden in Koekelare
  12+