Overslaan en naar de inhoud gaan

WRC Renties Ypres Rally Belgium 2021

Zeg nooit nooit meer. Het FIA Wereldkampioenschap Rally komt toch naar ons land. De Renties Ypres Rally Belgium zal in augustus meetellen voor het Wereldkampioenschap Rally. Het zal de eerste keer in de geschiedenis zijn dat een manche van het Wereldkampioenschap Rally in België wordt verreden.
België wordt het 35ste land dat - voor de tweede keer - een WRC-wedstrijd organiseert sinds de start van de reeks in 1973. De manche van vorig jaar november in Ieper werd afgelast omwille van Covid-19.
Ieper werd voor het eerst gehouden in 1965 en is uitgegroeid tot een van de meest veeleisende rally's van Europa. Eerdere winnaars waren onder meer de huidige Hyundai Motorsport-coureur en thuisheld Thierry Neuville in 2018 en teamgenoot Craig Breen het jaar daarop.
De rally zal drie wedstrijddagen omvatten met een sfeervol servicepark op de historische Grote Markt van Ieper.
De komst van het FIA World Rally Championship naar Ieper in augustus zal een enorme boost geven aan het toerisme en de horeca in de regio.
"De toeristische en horecasector is zwaar getroffen door de Covid-pandemie. Door het wereldkampioenschap naar Ieper te halen, zal de Renties Ypres Rally Belgium een enorme boost geven aan de horeca en de toeristische sector in de regio. Nu de vaccinaties in ons land van start gaan, hoopt iedereen deze zomer weer van zijn herwonnen vrijheid te kunnen genieten. Dit zal zeker voor een unieke sfeer zorgen op de Grote Markt in Ieper en langs de klassementsproeven"
De wereldwijde belangstelling van de fans voor de Renties Ypres Rally Belgium was twee maanden geleden al enorm. Deze zomer worden ze op hun wenken bediend tijdens de Renties Ypres Rally Belgium, een historisch evenement voor de Belgische sportwereld.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

Grote Markt
Grote Markt
8900 Ieper

Toon in google maps

Wanneer

  • tot

Organisatie

Contact

Links

WRC Renties Ypres Rally Belgium 2021