Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoektocht "De paashaas is verdwenen!"

Samen met Pieter Embrechts op zoek naar de paashaas

In april lokt kwb op meer dan 170 plekken in Vlaanderen en Brussel mensen uit hun kot voor een paasavontuur. Samen met je gezin doe je een luisterwandeling met opdrachten en vragen. De verhalen daarvoor werden ingesproken door acteur en zanger Pieter Embrechts. “Plezier gegarandeerd tijdens deze tocht voor jong en oud”, klinkt het enthousiast bij kwb Poperinge.

Met de smartphone in de hand ga je met je (gezins)bubbel op pad. Onderweg kom je kleurige, fantasievolle borden in paasthema tegen. Daarop staat een QR-code. Wanneer je die scant, hoor je een deel van het verhaal ‘De paashaas is verdwenen’.
“Aan elk fragment is ook een opdracht of vraag gekoppeld. Aan jou en je bubbel om ze tot een goed einde te brengen en zo de paashaas te vinden”, vertelt Luc Devos van kwb Poperinge. “Tijdens de wandeling van 5 kilometer kan je kiezen uit twee verhalen: eentje voor min 8-jarigen, en eentje voor kinderen van 8 jaar en ouder. Je kan ze uiteraard ook allebei beluisteren.”

Pieter Embrechts in je oren
In de vertelstem van de verhalen zal je ongetwijfeld zanger en acteur Pieter Embrechts herkennen. Hij sprak de avonturen van de paashaas in op vrolijke en geanimeerde wijze.
De verhalen zelf komen uit de koker van An Neven, auteur van verhalen voor (jong)volwassenen.

Ideale gezinsuitstap
“Bij kwb vinden we als gezin samen tijd doorbrengen erg belangrijk. In een tijd waarin het aanbod aan vrijetijdsbesteding beperkt is, willen we bubbels dan ook graag een fijne en veilige activiteit in openlucht aanbieden”, vertelt Luc.
Dat luisterwandelingen met QR-codes een succesformule zijn, bewees kwb al met haar griezeltochten. “Tussen oktober en maart organiseerden meer dan 125 van onze afdelingen zo’n wandeling. Maar liefst 15.000 gezinnen namen eraan deel. Uiteraard hopen we dit getal met de paastocht te overtreffen”, vertelt Hannes Delaere, afdelingsondersteuner bij kwb.

Leuke en grappige verhalen
Luc is alvast laaiend enthousiast over het paasavontuur. “Het zijn leuke en grappige verhalen die je fantasie prikkelen. De opdrachten en vragen zorgen voor actie en maken het nog leuker. Perfect voor kinderen dus, maar ook als volwassene beleef je er ongetwijfeld veel plezier aan!”, klinkt het.

De gratis paastocht van kwb Poperinge loopt van 3 t.e.m. 18 april en start aan de grote Markt te Poperinge aan de paashaas. Voor meer info naar contacteer Jean-Luc Vanoost via jean.luc.vanoost.be@gmail.com of 0476/47 98 11.
Plaats een leuke foto van je wandeling op Paastocht#kwb Poperinge
Een overzicht van alle kwb-paastochten vind je op www.kwb.be/paastochten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

Centrum Poperinge
Grote Markt
8970 Poperinge

Toon in google maps

Wanneer

    Organisatie

    Contact

    Telefoon : 0476/47 98 11
    Zoektocht "De paashaas is verdwenen!"